BLOG

Tiny House Battle rtl4 aanmelden

Voordat wij ons huidige huis bouwden dachten wij aan een Tiny House. De grootte van zo’n huis is volgens de officiële richtlijnen een woonoppervlak van maximaal 50 m2, maar doorgaans wordt een maximum van 28 m2 aangehouden. Een huisje op wielen mag maximaal 13,60 meter lang, 2,60 meter breed en 4 meter hoog zijn. Dat vonden we toch wel iets te klein van het goede omdat we ook levensloopbestendig wilden bouwen. Dan is het handig dat je je eventueel met een rolstoel door het huis kunt bewegen en geen trappen hoeft te lopen. Uiteindelijk is ons Tiny House een BIG Tiny House geworden. Nog steeds niet groot maar wel levensloopbestendig.

Binnenkort start RTL4 met een nieuwe serie: de Tiny House Battle. Een aantal hobbyklussers gaan met elkaar de strijd aan voor het beste en mooiste Tiny House. Klussers bouwen het huis niet voor zichzelf, maar voor kopers. Met een door de productie beschikbaar gesteld budget gaan de klussers aan de slag. De beste klusser kan hierbij een mooi geldbedrag winnen. Bovendien mogen de klussers hulp inroepen van vrienden en familie om het huis op tijd klaar te krijgen.

Het lijkt mij een leuk programma waar veel mensen zich voor aan zullen melden. Er is grote behoefte in Nederland aan betaalbare kleine woningen. Het probleem is echter, waar plaats je de woning. Gemeentes zijn doorgaans nog niet erg enthousiast en geven vaak maar een vergunning af voor een paar jaar. Ik ben benieuwd of het programma daar ook in gaat bemiddelen.

Droom je al langer over je eigen kleine huisje, maar heb je nooit de stap durven te zetten? Omdat je het niet zelf kan bouwen, omdat het te duur is? Of is er geen aannemer te vinden? Aanmelden kan nog steeds via rtl4.

De programmamakers van de Tiny House Battle zeggen de beste bouwers te hebben die aan de slag gaan om al jouw wensen te vervullen en volgens jouw eisenpakket. Onder begeleiding van een architect en een stylist zetten zij alles op alles om jouw droom waar te maken. Wel vragen ze om een bijdrage van 25.000 euro.

Ik kan niet wachten tot het voorjaar wanneer Tiny House battle uitgezonden gaat worden!

© NieuwsUit.com

Meepraten kan via social media
MV