BLOG

Versneld aflossen hypotheek

Wij hebben een hypotheek via Triodosbank afgesloten in 2018 voor ons nieuwe duurzaam gebouwde woning. We hebben zelf een flink bedrag ingelegd en onze hypotheek is 86% van de toenmalige waarde van het huis. Inmiddels weten we via de WOZ-waarde dat we het goed gedaan hebben want ons huis blijkt veel meer waard dan in 2018.

We hebben een hypotheek in 2 gelijke delen. 50% annuiteiten en 50% aflossingsvrij (hier krijgen we wel hypotheekrenteaftrek over vanwege oude rechten), 20 jaar vast. Een aflossingsvrije hypotheek betekent echter niet dat die nooit afgelost hoeft te worden! In 2048 verwacht de bank het gehele openstaande bedrag terug. We willen niet zo lang wachten en zijn inmiddels begonnen met extra stortingen. Het fijne van Triodos is dat storten heel eenvoudig gaat. In de eigen hypotheekomgeving op de website is het mogelijk eenmalig via iDeal te storten (geen minimum bedrag vereist) of een periodieke aflossing inplannen. Dat laatste heb ik gedaan en wat we besparen met de extra aflossing maak ik via iDeal maandelijks over.

De maandlasten zakken en met dat geld lossen we dus ook extra af zodat het ’sneeuwbaleffect’ ontstaat. We mogen per jaar 15% boetevrij extra storten in beide delen van de hypotheek. In het begin zal het langzaam gaan maar op een gegeven moment gaat de sneeuwbal echt rollen. Op naar een hypotheekvrij huis!

© NieuwsUit.com

Meepraten kan via social media
MV