BLOG

Lekker leven met een klein budget

2 jaar geleden ging bij ons het roer radicaal om. We verkochten onze twee-onder-een-kap uit de jaren 60 en bouwden eigenhandig met behulp van lokale zzp’ers een energie neutraal huis. Op die manier wisten we de kosten te beheersen. Bovendien hebben we er voor gekozen om een klein huis te bouwen, vrijstaand en op een niet te groot perceel. Het was de beste beslissing die we sinds jaren gedaan hadden. We zijn trots op wat we neergezet hebben en genieten dagelijks van ons nieuwe huis en de prachtige omgeving.
Omdat we kleiner zijn gaan wonen moesten we veel spullen opruimen. In het begin is dat lastig maar als je eenmaal de smaak gevonden hebt gaat opruimen steeds gemakkelijker. De kringloop heeft goede zaken bij ons kunnen doen.
Door het opruimen gingen we minimaliseren op spullen. Uiteindelijk pasten al onze bezittingen in een kleine woonunit die op het bouwterrein stond. Wat gaf dat een fijn gevoel! Het is nauwelijks te begrijpen maar minder spullen geeft echt een vrij gevoel! En daarmee is ons minimalistisch leven pas echt begonnen en werkt het door in alles wat we doen.
Man werkt in het onderwijs (geen vetpot zoals je in het nieuws wel gehoord hebt) en ik heb geen betaald werk meer. Dat heeft zo zijn redenen maar we beseften ook dat het gewoon niet meer nodig is om beide te werken. Onze kosten zijn laag en van het salaris van man kunnen we prima leven en ook nog goed sparen. We eten gezond, vegetarisch en met de seizoenen mee (ik zal hier later nog een blog over schrijven), we hebben geen kosten voor elektriciteit en gas (we hebben geen gas meer) en hebben nog (maar) 1 auto. Het budget voor boodschappen is 200 euro per maand voor 2 personen en twee kleine honden. Leven van een klein budget is goed mogelijk wanneer je de juiste keuzes maakt. Voor ons houdt dan in dat we geen spullen meer nieuw kopen, 1 zuinige auto rijden en vegetarisch met de seizoenen mee eten.
© NieuwsUit.com
Meepraten kan via social media
MV