BLOG

Extra geld verdienen thuis in coronacrisis

Het is een rare tijd. Onze gezondheid staat op het spel en het kabinet kondigde een lockdown aan. Inmiddels worden maatregelen versoepeld maar de economie heeft een flinke klap gekregen en we zijn er nog niet. Het coronavirus lijkt een beetje op zijn retour maar de kans dat het na de zomer terug komt is groot.
Inmiddels is de economie zo hard geraakt dat veel mensen hun baan zullen gaan verliezen of al verloren hebben. Hoe ga je daar mee om? Sommigen kunnen terugvallen op een uitkering maar anderen niet. Hieronder volgen wat tips die mij in het verleden geholpen hebben hebben toen ik moest leven van een ww-uitkering.
– Begin met het inzichtelijk maken van je kosten en ga drastisch schrappen. Abonnementen, verzekeringen, mobiele telefoon, tv-abonnement, streamingsdiensten enz. enz. kunnen weg of veel goedkoper. Ik wist op die manier enkele honderden euro’s te besparen.
– Kan er misschien een auto de deur uit? Dan bespaar je al snel een paar honderd euro per maand!
– Kijk wat er rond en in het huis rondslingert en verkoop dat via Marktplaats of Facebook.
– Wordt creatief! Maak zelf je maaltijden en stop met koken uit pakjes en zakjes. Kook voor meerdere dagen en vries dit in. Boodschappen doen wordt op deze manier veel goedkoper en het is ook nog eens veel gezonder. Bovendien heb je minder de neiging eten te af te halen of te laten bezorgen.
– Wordt creatief! Nogmaals….Maak dingen zelf voor in en om het huis. Heb je iets nodig kijk dan eens op internet of je het niet zelf kunt maken of vraag eerst eens rond bij familie en vrienden.
Op bovenstaande manier is het al snel mogelijk om je kosten flink te verlagen. Daarna is het tijd om je inkomsten te proberen te verhogen. Wat zijn daarvoor de mogelijkheden in deze coronatijd? Ik geef je hieronder wat suggesties maar als je er even over na gaat denken zijn er veel meer mogelijkheden.
– Speur het internet af naar mensen bij je in de buurt die juist nu extra hulp nodig hebben in de vorm van boodschappen voor ze doen, de hond uitlaten enz. Mensen zijn best bereid om daar voor te betalen.
– Begin een blog, vlog enz. Ben je ergens goed in? Schrijf daarover of maak filmpjes voor Youtube. Plaats er advertenties bij en je hebt wat extra inkomsten.
– Neem (tijdelijk) werk aan wat beschikbaar is. Koeriersdiensten en supermarkten schreeuwen om mensen. Vraag bij een boer in de buurt of je op het land kunt helpen met oogsten enz.
– Ga oppassen. Of mensen nu thuis werken of niet, heb je kleine kinderen heb je zo nu en dan een oppas nodig en opa’s en oma’s worden momenteel niet gevraagd of ontzien.
– Bied jezelf aan als tuinman om te snoeien, gras te maaien enz.
Kortom, leun niet achterover maar grijp in! Verlaag je kosten en verhoog je inkomsten. Het is echt mogelijk! Wordt actief en bedenk dat de tijden ook weer beter gaan worden. Succes!!
© NieuwsUit.com
Meepraten kan via social media
MV