BLOG Nieuws

Coronavirus COVID-19 goed nieuws

Is er goed nieuws te melden over het coronavirus (COVID-19)? Is er een vaccin of een medicijn beschikbaar? Lees hieronder het goede nieuws met betrekking tot het coronavirus (COVID-19).
Het coronavirus (COVID-19) raast over de wereld en op veel plekken ligt de economie zo goed als stil. We worden gevraagd 1.5 meter afstand van elkaar te houden en zo veel mogelijk in eigen huis en tuin te blijven en de hygiëne in acht te nemen. Honderden deskundigen zoeken naar een medicijn en/of vaccin maar zover is het nog niet. Er komt heus een oplossing maar we moeten nog wat geduld hebben.
Wat is er dan voor positief nieuws te brengen m.b.t. het coronavirus?
Omdat we bijna met zijn allen ‘pas op de plaats’ moeten maken is dit een goede tijd om eens ‘aan den lijve’ te ondervinden wat nu eigenlijk echt belangrijk is in ons leven. Dit is in mijn ogen: gezondheid, vrijheid, een mooie natuur, sociale contacten, onderwijs, werk en een dak boven ons hoofd. Is het dan nodig om met zijn allen te (over)consumeren, meerder keren per jaar op vakantie te gaan, weer een nieuwe auto te kopen, vele uren te werken en niet om te kijken naar elkaar? Dit virus KAN ons leren dat het anders KAN en ook anders MOET! De meesten hebben nu eens de tijd om dit te overdenken. Het geeft ons de kans om een nieuwe start te maken dus laten we daar a.u.b. ook gebruik van maken zodat de wereld er aan het eind van dit jaar mooier uit zal zien. Het is aan ons!!
Het duurt nog wel even voordat er een medicijn of vaccin is en in die tussen tijd: was je handen, houdt afstand van elkaar, blijf zo veel mogelijk thuis en denk na over de toekomst!!
© NieuwsUit.com
Meepraten kan via social media
MV