Over ons

Wie zijn wij

Welkom op onze site waarin we jullie meenemen hoe wij duurzaam, of in ieder geval duurzamer, zijn gaan leven.
Wij zijn een echtpaar, man en vrouw, van middelbare leeftijd. Onze kinderen zijn de deur uit. Man werkt in het onderwijs en ik werk vanuit huis als schrijver en fotograaf.
Op het moment dat het jongste kind het nest verliet zijn we serieus gaan nadenken of we nog wel in die woning wilden blijven wonen. We hadden al langer het gevoel dat we het anders wilden.
In juni 2017 hebben we ons jaren ’60 huis verkocht en zijn we op een andere plek in Nederland zelf een huis gaan bouwen. Dit huis moest aan een aantal voorwaarden voldoen zoals: eenvoudig en niet te duur maar wel met duurzame materialen, levensloopbestendig zijn, gasloos, goed geïsoleerd, veel licht binnen en wat elektriciteit betreft, ‘zelfvoorzienend’ met zonnepanelen.
Samen met de architect, mijn oom van 76 jaar oud op dat moment, hebben we een ontwerp gemaakt en ingediend bij de gemeente. Ondanks dat zij eisen hadden qua steensoort e.d., waar we ons niet aan gehouden hebben, keurde de gemeente onze plannen goed omdat het echt een huis van de toekomst is.
We zijn zelf gaan bouwen met plaatselijke ondernemers en het huis was in 5 maanden tijd bewoonbaar. Inmiddels wonen we er een tijdje naar volle tevredenheid in.
Via het blog op de website neem ik jullie mee in onze reis naar duurzaamheid.
© NieuwsUit.com
Meepraten kan via social media